Soorten plissegordijnen

soorten plissegordijnen

Net verhuisd of gewoon toe aan nieuwe raamdecoratie? Er is natuurlijk zoveel waaruit u kunt kiezen, en precies daarvoor is deze blog. Het doel is om het u makkelijke te maken met de beslissing maken. En te laten zien welke geschikt is voor u. Waarom plissé gordijnen? Wat voor soorten plissé gordijnen? En hoe monteer je plissé gordijnen? Lees vooral verder om daar achter te komen.

Wat is een plissegordijn?

Een plissegordijn is een gordijn dat is gemaakt met een geplooide stof. Het gordijn bestaat uit een systeem en daaruit komt de geplooide stof. U kunt de stof helemaal naar beneden laten zakken net als bij een rolgordijn, maar u kunt ook kiezen om de bovenkant van de stof te laten zakken zodat er in het midden van het raam stof hangt.

Voordelen plisségordijnen:

 • Zonwerend
 • Verduisterend
 • Smalle en kleine ramen
 • Kiepkantelramen en dakramen
 • Eenvoudig
 • Stijlvol
 • Passend bij iedere woning

Waarom plissé gordijnen?

Door de zonverwering van plissé gordijnen blijft het in de zomer lekker koel binnen en in de winter houdt het de warmte binnen. Ook zijn plissé gordijnen heel eenvoudig te bedienen. Hierdoor heb je zelf in de hand hoeveel licht er naar binnen komt en hoeveel privacy je wilt. Er zijn ook plissés met een verduisterende stof hierdoor komt er geen licht van buiten naar binnen. Plissé gordijnen hebben zij hele elegante gordijnen en nemen weinig ruimte in, daarom zijn ze goed te combineren met gewone gordijnen.

Wat voor soorten plissegordijnen?

Wij verkopen maar liefst 9 verschillende soorten plissé gordijnen in allerlei soorten en maten. Elke soort heeft zijn een unieke eigenschap.

 1. Top down bottom up plisségordijn: het vrij hangende plissé is zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven te bedienen. U heeft keuze uit enkel of dubbel geplooide stof, op maat samenstellen en nog veel meer. Bekijk alle opties en de 280 kleuren op onze website.
 2. Lichtkoepel plissegordijnen: de lichtkoepel plissé gordijnen zijn een ideale oplossing voor lichtkoepels. Een speciaal systeem dat blijft hangen en de lichtkoepel verduistert.
 3. Dag en nacht plissegordijnen: de Dag & Nacht uitvoering is een populaire twee-in-één oplossing. Het plissé gordijn bestaat uit twee gedeeltes. De bovenzijde is een verduisterende stof en de onderzijde is een transparante stof. De perfecte manier om de lichtinval optimaal te beperken en privacy te bepalen.
 4. Kiep-kantel raam plissegordijnen:. Het is natuurlijk super onhandig om iets voor uw raam te hangen als u een kip-kantel raam heeft. Dat werkt gewoon simpelweg niet. Daarvoor hebben we speciaal dit model voor u. Dit plissé gordijn is speciaal ontwikkeld voor kiep-kantel-ramen. Het handige klik-systeem is mooi qua ontwerp en super praktisch
 5. Dakraam plissegordijnen: deze plissés kunnen op elke hoogte in het raam worden gezet en zorgen voor een uitstekende regeling van de lichtinval en/of bescherming tegen inkijk. U kunt zelf kiezen voor een enkele of dubbele stof.
 6. Verduisterende enkele plooi plissegordijnen met zijgeleiding: De verduisterende stof maakt de kamer donker & het u-profiel zorgt ervoor dat er geen kieren aan de zijkanten ontstaan. Hierdoor wordt al het licht uitgesloten. Dit model wordt vaak gebruikt voor in de slaapkamer.
 7. Verduisterend honingraad plissegordijnen met zijgeleiding: Black-out nodig? Dan is deze samenstelling optimaal. De verduisterende stof maakt het donker & het u-profiel zorgt ervoor dat er geen kieren aan de zijkanten zijn. De lichtinval is super minimaal. Populair voor in de slaapkamer.
 8. Enkel plooi plissegordijnen: een enkele plissé heeft een enkele laag gevouwen stof. De koordjes waarmee de plissé kan worden opgetrokken, lopen via kleine gaatjes door de stof heen. Zowel de kleine gaatjes als de koordjes zijn altijd zichtbaar. Deze optie is een slimme keuze als u het geen probleem vind dat er altijd een beetje licht doorheen komt, dit komt doordat het maar een enkele laag is.
 9. Honingraad plissegordijnen: dubbele plissés met honingraad bestaan uit een dubbel geplooide stof met de structuur van een honingraad, vandaar ook de naam. In tegenstelling tot andere plissés zijn de koorden hier niet zichtbaar. Daarnaast werkt dit model isolerend, zeker in combinatie met verduisterende stoffen.