Snel en eenvoudig beleggingspanden (ver)kopen

Beleggingspanden huren en verhuren

Aan het kopen of verkopen van beleggingspanden gaat veel werk vooraf. Het is namelijk niet eenvoudig om een goede te sluiten en hier uw voordeel uit te halen. Daarom is het altijd verstandig om hier een professional voor in te huren. Wat dat betreft bent u bij een goede makelaar aan het juiste adres. Meer weten over de mogelijkheden en de voordelen van een vastgoedspecialist? Lees dan verder.

Wat zijn beleggingspanden?

Beleggingspanden zijn panden die door particulieren of bedrijven worden aangekocht als investering in de toekomst. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de waarde van een beleggingspand, zoals:

  • Het is vanzelfsprekend dat beleggingspanden in de grote steden (en dan met name in de Randstad) een grotere waarde hebben. Wat u misschien nog niet wist, is dat de verschillen ook binnen de stad groot kunnen zijn. Zo zijn panden in het ene stadsdeel soms veel minder waard dan in het andere. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van een pand.
  • Uiteraard is ook onderhoud een belangrijke factor. Beleggingspanden met veel achterstallig onderhoud zullen snel in waarde zakken. De kosten die uit moeten worden gegeven aan het onderhoud zullen namelijk invloed hebben op het uiteindelijke rendement. Het is dus altijd verstandig om panden regelmatig aan onderhoudswerkzaamheden te onderwerpen. U zult zien dat een klein beetje werk al een groot verschil kan maken.

De voordelen van een professioneel vastgoedbedrijf

Zoals gezegd komt er veel kijken bij het kopen of verkopen van beleggingspanden. Wanneer u hier een professional voor inhuurt, zult u zien dat uw zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. U profiteert dan namelijk van verschillende belangrijke voordelen, zoals:

  • Een groot netwerk van investeerders. Een goed vastgoedbedrijf heeft een groot netwerk van investeerders opgebouwd. Ze zorgen er ook voor dat dit netwerk constant groeit en onderhouden wordt. De beleggingspanden worden vervolgens via een stille verkoop aan deze investeerders voorgelegd, wat de kans op een aantrekkelijke deal voor u aanzienlijk vergroot.
  • Complete ontzorging. Het gehele aan- of verkoopproces wordt van u overgenomen. Het enige wat u hoeft te doen, is de belangrijke beslissingen nemen. U profiteert dus van een zeer aantrekkelijk eindresultaat, zonder hier zelf moeite voor te hoeven doen.
  • Geen courtage kosten. Bij een goed vastgoedbedrijf hoeft u bij het verkopen van uw beleggingspanden geen courtage kosten te betalen. Deze worden namelijk door de koper betaald.

Meer dan alleen (ver)kopen

Naast het feit dat ze u kunnen helpen bij het (ver)kopen van uw beleggingspanden, kunt u bij een vastgoedbedrijf ook terecht voor het verbouwen van uw pand. Dankzij het uitgebreide netwerk van aannemers, regelen zij snel en voordelig de benodigde vergunningen en materialen. Bovendien wordt er direct bij de gemeente geïnformeerd naar de voorwaarden. U wordt werkelijk volledig ontzorgd en de koop of verkoop van uw pand wordt u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. U kunt rekenen op de steun, de kennis en de vakkundigheid van de professionals. Zo kunt u dus met een gerust hart aan de slag gaan.

Kijk voor meer informatie over het kopen of verkopen van beleggingspanden op www.deblooisvastgoed.nl.