Hoofdkussens

hoofdkussens

Stelt u zich eens voor, een heerlijk bed zonder hoofdkussens. U moet er vast niet aan denken, zoals niemand eigenlijk van een goede nachtrust kan genieten zonder goede kussens. En toch wordt over de aanschaf van hoofdkussens nogal eens te makkelijk gedaan. U kunt de aankoop van de kussens echter beter serieus nemen. Door de verkeerde kussens te gebruiken, kunt u zomaar te maken krijgen met klachten aan uw nek en aan uw rug.

Meer dan alleen uw eigen voorkeur

Nee, een goed kussen is meer dan alleen een kussen dat u persoonlijk lekker vindt liggen. Bij het maken van de juiste keuze voor de kussens spelen veel meer zaken een belangrijke rol. Ten eerste is dat de matras en dan specifiek de hardheid van de matras. Hoe harder de matras, hoe steviger het kussen. Hebt u een matras waarin u wat wegzakt, dan is een lager en minder stevig kussen absoluut aan te raden. Bij de keuze voor hoofdkussens dient u altijd rekening te houden met de hardheid van uw matras.

Hoe slaapt u? Op uw rug, buik of op uw zij?

Nog iets; hoe slaapt u? Ligt u vooral op uw buik, op uw rug of op uw zij? Want ook dat maakt nogal wat verschil. Een ding is zeker; een buikslaper is iemand met in principe al de minst gezonde houding want op uw buik komt er vaak – door het draaien van uw nek bijvoorbeeld- al extra kracht op de wervels in uw nek of rug. Aan een dun kussen hebt u in dat geval dus meer dan genoeg. Bent u iemand die vaak op de rug slaap? Dan is een wat men noemt gemiddeld stevig en laag kussen de beste oplossing. Dan voorkomt u dat er extra druk ontstaat op de wervels namelijk. Zeker als u op uw rug ligt is het van cruciaal belang dat uw nek op de beste wijze ondersteund wordt.

Hoofdkussens net zo belangrijk als de matras

Dan is er nog de zijslaper. Deze groep mensen hebben de meeste baat bij een redelijk stevig kussen. Ook de breedte van de schouders en de ruimte tussen schouders en hals speelt een rol. Hoofdkussens dienen die ruimte dan namelijk eigenlijk helemaal in te vullen, in de ideale situatie. Bent u hier uit, dan wacht nog de vraag hoe u uw hoofdkussens het liefst gevuld ziet. U kunt kiezen voor een hoofdkussen van dons, een hoofdkussen van traagschuim, een kussen gevuld met schuimblokken of met latexschuim om slechts een paar van de opties te benoemen.

Kijk vandaag nog op www.hoofdkussen.com voor een ruim én comfortabel aanbod hoofdkussens!