Het bestellen van click PVC

bestellen click pvc

Als je plannen hebt om een PVC vloer te kopen, wist je dan wel dat je de keuze hebt tussen click PVC en een verlijmde uitvoering? Wat je ook kiest, bij zowel click PVC als bij de lijmbare soort dien je altijd te zorgen voor een vlakke vloer die je bij voorkeur laat egaliseren voor het PVC aangebracht kan worden. Click PVC leggen kun je overigens prima zelf.

Minder loop- en tikgeluiden bij een vloer van PVC

Kies je voor een verlijmde vloer dan kies je nadrukkelijk voor minder loopgeluiden, een vloer die watervast is en die strak tegen de wanden te leggen is. Het grote voordeel van het gebruik van click PVC is dat je deze vloer gemakkelijk zelf kunt plaatsen en dat je de vloer dus gemakkelijk mee kunt nemen naar een ander adres als je plannen hebt om te verhuizen. Ongeacht in welke uitvoering je kiest, click PVC visgraat of de te verlijmen vloer, biedt PVC nogal wat voordelen ten opzichte van andere vloeren.

De ijzersterke PU-laag

Het moderne click PVC laat een houtnerf zien die amper nog van echt te onderscheiden is zoals het ook in de perfecte betonlook leverbaar is. PVC is ideaal als je verwarming hebt en is zo goed als onverslijtbaar. Niet voor niets zie je click PVC en ander PVC steeds vaker verschijnen binnen de verschillende industrieën. Dit heeft alles te maken met de PU toplaag die hier perfect geschikt voor is. Kiezen voor PVC betekent ook dat de vaak als hinderlijk beschouwde loopgeluiden of tikgeluiden uitblijven.

De toplaag is vuilafstotend en weert vlekken

Als je kiest voor PVC dan kies je voor een vloer die bijzonder eenvoudig goed te onderhouden is. De toplaag is vuilafstotend en weert vlekken. De vloer is eveneens antislip en kan prima tegen water. De verlijmde uitvoering van een PVC vloer gebruik je bijvoorbeeld ook prima in keukens en badkamers, in de wat meer vochtige omgeving dus.

Op de langere termijn is een click PVC vloer goedkoper

Tegenwoordig maken veel mensen een keuze tussen een vloer van PVC of een vloer van laminaat. Ten opzichte van een vloer van laminaat biedt een click PVC vloer voordelen. De prijs van laminaat ligt vaak iets lager, PVC kan echter veel beter tegen vocht. Laminaat kan dat minder. Vocht zal snel in de naden trekken en laminaat zal als gevolg hiervan gaan bobbelen. Nog een groot voordeel van een vloer van PVC ten opzichte van die van laminaat is het geluid. Op PVC hoor je vrijwel niets, op laminaat heel erg veel. Je moet er niet aan denken als de buurvrouw in haar appartement besluit om hakken te dragen. Elke tik is dan namelijk hoorbaar.

Betere investering

Beide vloeren kunnen best lang mee. Kijk je echter naar de vloer die het meest duurzaam is, dan is dat toch de vloer van PVC. Zonder enige twijfel. Omdat je veel langer met de vloer doet, valt het kleine prijsverschil voor laminaat weg en is op de lange termijn PVC dus een betere investering.

Benieuwd naar wat de voordelen van click PVC voor jou kunnen zijn? Kijk snel op de website van Vloer & Raamdecor voor meer informatie.