Een EP gietvloer kopen, wat moet je er allemaal over weten?

De kans is ontzettend groot dat je al eens hebt gehoord over een zogenaamde EP gietvloer. Het gaat hierbij om een type gietvloer waarbij er gebruik wordt gemaakt van het materiaal epoxy om ze te realiseren. Een EP gietvloer kopen is door de jaren heen geweldig populair geworden, mede als gevolg van het feit dat ze niet langer wordt bestempeld als louter en alleen een interessante vloer voor bedrijfspanden. Ook in woningen zie je deze vloer vandaag de dag dan ook relatief vaak terugkomen. Overweeg jij ook de aankoop van een EP gietvloer of een zogenaamde epoxyvloer? Dan zijn er een aantal verschillende zaken die je moet weten. Welke? Dat ontdek je hieronder!

Wat is een EP gietvloer eigenlijk precies?

Voor een EP gietvloer kopen geldt dat er sprake bij is van een zelfnivellerende, gegoten vloer die beschikt over een basis van epoxy. Het gaat hierbij om een soort van kunststof polymeer. Wanneer er sprake is van een gietvloer zijn mensen doorgaans geïnteresseerd in het laten realiseren van een dergelijk exemplaar of van een zogenaamde polyurethaan gietvloer. Voor beide types geldt dat ze zich zowel lenen om geïntegreerd te worden in een bestaande woning als in een nieuwbouwproject. Dit is het gevolg van de zeer geringe dikte waar deze vloer over beschikt van slechts twee à drie millimeter. Voor heel wat mensen geldt dat ze in de praktijk over een sterke voorkeur beschikken voor epoxy boven beton. Dat is het gevolg van het feit dat een EP gietvloer er bekend om staat zomaar even dubbel zo sterk te zijn. Dat maakt in de praktijk best een verschil. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij een EP gietvloer kopen?

Als je kiest voor een EP gietvloer kopen zal je tot de vaststelling komen dat er hier best een aantal mooie voordelen aan verbonden zijn. De beperkte dikte van amper een paar millimeter zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze moeiteloos kan worden geïntegreerd in een bestaande woning. Bovendien geldt voor een gietvloer als deze dat ze ook beschikbaar is in heel wat verschillende kleuren. Dat heeft dan weer als gevolg dat ze zonder probleem in de meest uiteenlopende interieurs kan worden geïntegreerd. Wist je bovendien dat een dergelijke vloer ook slag- en stootvast is? Dat heeft als gevolg dat je er ook ontzettend lang van zal kunnen blijven genieten. Dat staat vast.

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

Moet je ook rekening houden met bepaalde nadelen?

Het mag duidelijk zijn dat er aan een EP gietvloer kopen ontzettend veel interessante voordelen verbonden zijn. Dit gezegd hebbende moet er helaas ook rekening worden gehouden met een aantal niet onbelangrijke nadelen. Het gaat hierbij dan concreet om het feit dat een dergelijke vloer eigenlijk niet te combineren is met vloerverwarming. Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat ze gevoelig is voor scheuren en krassen. Is het voor jou zeer belangrijk dat je gietvloer wel degelijk opgewassen is tegen bijvoorbeeld het toepassen van vloerverwarming? In dat geval is het een absolute aanrader om te kiezen voor een polyurethaan gietvloer. Een dergelijke vloer is namelijk een stuk beter geschikt om te combineren met vloerverwarming.