De voordelen van schuifdeurkasten in kleine ruimtes

voordelen schuifdeurkast kleine ruimte

Dit meubilair is een geweldige optie om de ruimtes van kleine omgevingen te optimaliseren. Bekijk de tips en krijg de juiste kastkeuze met schuifdeuren. Kijk eens aan!

Tegenwoordig worden huizen en appartementen steeds compacter en hebben de bewoners een probleem: hoe kun je het gebied inrichten zonder het nog kleiner te maken? Immers, die enorme meubelstukken die weinig functionaliteit hebben, worden weggelaten, omdat ze niet passen bij kleine ruimtes.

Het is in deze context dat de kleinere meubels die de bruikbaarheid garandeerden begonnen te worden ontwikkeld en populair werden voor de meest uiteenlopende omgevingen die een betere doorstroming, aanpassing en optimalisatie van de plaats zochten.

Een interessant en praktisch voorstel is om te investeren in een garderobe met schuifdeuren. Dit type garderobe is zeer gewild, zowel voor de kamers van het koppel als voor de eenpersoonskamer.

Dit type meubilair is een trend in de wereld van de decoratie, allemaal vanwege het moderne en gedifferentieerde design, maar ook vanwege de schoonheid, bruikbaarheid en veelzijdigheid, waardoor de omgeving goed gedecoreerd en meer functioneel is.

Klassieke schuifdeurkasten aanschaffen

Het grote voordeel van de kast met schuifdeuren is de optimalisatie van de ruimte, want bij het openen en sluiten van de meubels nemen de deuren geen ruimte meer in beslag. Het resultaat? De beweging door de kamer wordt op geen enkel moment geschaad door de garderobe.

Het verschil tussen de schuifdeurkast en die met draaideuren is dus zichtbaar! De deuren hebben geen ruimte nodig om te openen (er wordt enkele centimeters bespaard!), omdat de schuifdeuren werken door middel van een gelagerd katrolmechanisme en je ze alleen maar van de ene naar de andere kant hoeft te duwen om toegang te hebben tot jouw spullen.

Garderobe met schuifdeuren voor kleine kamer

Door het gebrek aan extra ruimte die nodig is om de deuren te openen, kan de kast met schuifdeuren naast ladekasten of het bed zelf worden geplaatst, waardoor de omgeving nog vrij is voor andere objecten of meubels.

Naast het optimaliseren van de ruimte, kan de schuifdeurkast helpen om de ruimte visueel te vergroten. Om dit resultaat te bereiken, hoeft je alleen maar een model te kiezen met een spiegel op de deur. Het helpt het licht te weerkaatsen en geeft het visuele gevoel dat het gebied groter is dan het lijkt, en geeft zelfs een modern en actueel tintje aan de decoratie.

Wees voorzichtig bij het kiezen van een kast met schuifdeuren

Als het gaat om de keuze van jouw garderobe met schuifdeuren zijn er twee opties: koop hem klaar of maak er een op maat van jouw kamer. Het verschil tussen de twee zit hem in de prijs. Het kant-en-klare model is meestal goedkoper en praktischer, omdat er niet hoeft te worden gewacht tot het meubelontwerp is voltooid, koop het gewoon en steek het in jouw slaapkamer inrichting.

De enige zorg die moet worden besteed aan het investeren in de kast met schuifdeuren is om te controleren of jouw vloer waterpas staat. Als dat niet het geval is, kunnen de meubels beschadigd raken, omdat de deuren oneffen zijn en niet gemakkelijk langs de rails kunnen glijden, wat het openen en sluiten bemoeilijkt.